Empresa de solucions i serveis informàtics de Girona
Angle Angle Angle
Angle, solucions pel teu negoci  
Angle, professionals de la informàtica  
Angle, empresa de solucions i serveis informàtics de Girona  

Últimes Notícies

El Cloud abarateix la informàtica i la fa accessible a les pimes
El Cloud abarateix la informàtica i la fa accessible a les pimes
23/07/2012

Cada euro invertit en el núvol genera a Espanya un ROI d'1,63 euros. Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi presentat pel ONTSI que, a més, prediu un impacte econòmic del núvol de fins a 3.049 milions d'euros en el Producte Interior Brut, amb entorn de 65.000 ocupacions directes relacionades amb el mercat de cloud computing.
 

L'Observatori Nacional sobre Telecomunicacions i la Societat de la Informació (ONTSI) al costat de Red.es i la Secretària d'Estat de les Telecomunicacions i per la SI han presentat les principals conclusions del primer estudi elaborat per l'observatori públic sobre cloud computing.


Un informe que busca apropar la realitat, els beneficis i els reptes del núvol a les empreses del nostre país, establint-se com un punt de referència objectiu i independent pel que fa a altres estudis promoguts per les parts interessades a afavorir el cloud.

 
“El núvol abarateix la informàtica i la fa accessible a les pimes, alguna cosa fonamental per al creixement”, va explicar Víctor Calvo Sotelo, secretari d'Estat per a les Telecomunicacions i la SI, qui també ha confirmat que s'afavorirà en properes convocatòries i concursos públics a aquells candidats que tinguin iniciatives de mobilitat o cloud.

 
Entrant ja en l'anàlisi de l'informe sobre el núvol, el 54,9% de les pimes que compten amb pàgina web no coneixen el cloud computing, percentatge preocupant si es té en compte que de les més de 3.250.000 empreses que hi ha al nostre país, el 99,8% són pimes i d'elles, el 95% són micropymes de menys de 9 empleats. Entre aquestes últimes, a més, el desconeixement s'agreuja i aconsegueix xifres de fins al 60%.

 
Sobre les modalitats cloud més utilitzades i al contrari del que cabria esperar-se, el 76,1% han apostat per serveis de IaaS (infraestructura com a servei) i més concretament, per serveis d'emmagatzematge en el núvol. El programari com a servei (SaaS) es posiciona com la segona major demanda de les empreses espanyoles, amb un 50,6% del que un 16,7% es correspon a solucions CRM cloud. Finalment, les ofertes PaaS només suposen un 18,8% del mercat total de núvol a Espanya.

 
L'informe del ONTSI també revela que gairebé la meitat de les pimes que van portar algun tipus de sistema informàtic al núvol ho van fer en els seus processos horitzontals de l'empreses, per sobre del 34,7% que van migrar al núvol alguna solució dels seus departaments comercials i de vendes.

 
Avantatges del núvol


Entre els principals avantatges o beneficis de les empreses a l'hora de moure's al núvol, l'informe públic assenyala cap a l'estalvi de temps (70%) i de costos (60%) com a principals raons per emprendre el camí i optar pel paradigma cloud en els seus entorns TI. En tercer lloc apareixen les motivacions relacionades amb la millora de processos, resposta triada per un 48,5% dels enquestats.

 
Barreres del núvol


Les majors barreres a l'hora d'engegar un projecte cloud segueixen estant lligades als problemes de seguretat (tant informàtica com legal) i confidencialitat, com va assegurar Borja Adsuara, director de Red.es.

 
Així, el 55,2% dels enquestats pel ONTSI van reportar aquests dos punts com a principals desavantatges o amenaces als seus desenvolupaments en el núvol, seguits de la pèrdua del control sobre els processos (26,5%) i l'excessiva dependència del proveïdor (20%).

 
D'altra banda, l'estudi assenyala a la falta de coneixement (63%) com a principal barrera inicial d'entrada al món cloud, seguida de les limitacions pressupostàries i els costos associats a la contractació.

 
Impacte del cloud computing a Espanya


L'informe presentat pel ONTSI prediu un impacte econòmic del núvol de fins a 3.049 milions d'euros en el Producte Interior Brut, amb entorn de 65.000 ocupacions directes relacionades amb el mercat de cloud computing. Així mateix, la tornada a Hisenda que esperen des del sector públic per les tasques en el núvol s'estima entorn de 678 milions d'euros. O dit d'una altra manera, per cada euro invertit en el núvol s'aconsegueix un impacte en el PIB d'1,63 euros.

 
Tot això sense oblidar l'impacte del paradigma cloud en aspectes com el medi ambient (amb reduccions de les emissions de CO2 de fins al 90%) o en temes socials com la universalització dels serveis mòbils i la interconectividad.

Inici  |  Empresa  |  Productes  |  Serveis i Solucions  |  Ofertes  |  Noticies  |  Contacte  |  Mapa web  |  Avís legal Sgm

© ANGLE INFORMÀTICA S.L., C/Riu Terri, 12, entol. - 17003 Girona Tel. 972 210 200 Fax. 972 416 801 - angle@angle.cat