Empresa de solucions i serveis informàtics de Girona
Angle Angle Angle
Angle, solucions pel teu negoci  
Angle, professionals de la informàtica  
Angle, empresa de solucions i serveis informàtics de Girona  

Últimes Notícies

Com saber si el meu ordinador està infectat pel virus DNS Changer
Com saber si el meu ordinador està infectat pel virus DNS Changer
09/07/2014

Milers d'usuaris podrien quedar-se sense connexió a Internet el dilluns si el seu ordinador ha estat infectat amb el virus DNS Changer i no ho han depurat, ja que el FBI tancarà els servidors que va obrir temporalment per protegir als usuaris. Però, Com saber si el meu ordinador està infectat?

El FBI va crear una pàgina web que ajuda als usuaris a determinar si els seus ordinadors podrien estar entre els afectats per la trama. El virus modifica la configuració DNS (sistema de nom de domini) perquè es navegui a través de servidors fraudulents controlats pels atacants.

Per saber si l'equip informàtic està infectat, els internautes poden consultar webs que comproven si l'equip està infectat. En cas que el virus es trobi en el seu ordinador, s'han habilitat pàgines on es recomanen formes d'eliminar el virus informàtic.

Passos per no perdre la connexió a Internet

Segons Pablo Teijeira, gerent de vendes de la companyia de seguretat Sophos Iberia, "la manera més senzilla per comprovar si un ordinador està contaminat és utilitzar un antivirus actualitzat, para, en cas d'estar infectat, procedir a eliminar el troya. Després d'això, recomana comprovar la configuració DNS de l'equip, ja que encara que un ordinador no estigui infectat és possible que la DNS sí s'hagi corromput. Per a això, ha de verificar-se manualment que no aparegui en la llista publicada pel FBI, i si ho està, canviar-la per les quals proporcioni el proveïdor d'Internet de cada usuari.

Finalment, i en cas d'utilitzar router, serà necessari fer també una comprovació del mateix". Tejeira explica aquests passos, fil per randa, en el seu blog. S'explica, per exemple, en una entrada explica quins són les DNS corruptes, segons ha publicat el FBI.

Addicionalment, Sophos ha creat un vídeo per explicar la història i l'impacte del programa maliciós DNS Changer, per què tantes persones estan en risc de perdre la connexió, i com els usuaris poden comprovar la configuració per assegurar-se que no es veuran afectats.

Inici  |  Empresa  |  Productes  |  Serveis i Solucions  |  Ofertes  |  Noticies  |  Contacte  |  Mapa web  |  Avís legal Sgm

© ANGLE INFORMÀTICA S.L., C/Riu Terri, 12, entol. - 17003 Girona Tel. 972 210 200 Fax. 972 416 801 - angle@angle.cat