Empresa de solucions i serveis informàtics de Girona
Angle Angle Angle
Angle, solucions pel teu negoci  
Angle, professionals de la informàtica  
Angle, empresa de solucions i serveis informàtics de Girona  

Últimes Notícies

Experts en seguretat informàtica revelen noves formes d'atacar telèfons Android
Experts en seguretat informàtica revelen noves formes d'atacar telèfons Android
28/02/2015

Experts en pirateria informàtica han revelat noves formes d'atacar smartphones amb sistema operatiu Android, emprant mètodes que funcionen de forma virtual en tots els dispositius, malgrat els recents esforços de Google per millorar la seguretat.

"Google està aconseguint avanços, però els autors de programari maliciós també estan avançant", va explicar Sean Schulte, empleat de la companyia de seguretat informàtica SpidersLabs, en la conferència sobre pirateria Black Hat que reuneix a uns 6.500 treballadors de seguretat tecnològica a Las Vegas.

Un dels investigadors, Charlie Miller va demostrar un nou mètode utilitzat per inserir codis maliciosos en telèfons Android basat en una nova funció coneguda com a 'comunicacions de camp proper'.

Aquesta funció permet als usuaris compartir fotos o realitzar pagaments apropant el seu dispositiu a aparells equipats amb un programari similar a altres smartphones o a terminals de pagament.

Aquesta opció permet que es "pugui prendre el control del teu telèfon", va assegurar l'expert informàtic, qui també va revelar que havia desxifrat la forma de crear un aparell que podria infectar qualsevol dispositiu Android que s'aproximi.

Els experts en han notificat els problemes de seguretat del sistema Android des que el sistema operatiu de Google va sortir al mercat.

Ja al febrer, Miller i un altre expert en pirateria, van infectar un telèfon amb un codi malware que explotava una fallada en el navegador Android.

"Aquesta fallada va ser revelada públicament per l'equip de desenvolupament del navegador Chrome de Google però ja ha estat reparat, així que la majoria dels usuaris ara estan protegits", va assegurar l'expert Wicherski el febrer passat.

No obstant això, els usuaris de Android segueixen sent vulnerables a causa que les companyies telefòniques i els fabricants d'aparells no han difós les claus per solucionar el problema entre els seus usuaris.

Alguns experts han apuntat que els terminals d'Apple no s'enfronten al mateix problema perquè la companyia ha aconseguit que les empreses de telefonia difonguin les actualitzacions de seguretat amb certa rapidesa després que la fallada de seguretat es fes públic.

Inici  |  Empresa  |  Productes  |  Serveis i Solucions  |  Ofertes  |  Noticies  |  Contacte  |  Mapa web  |  Avís legal Sgm

© ANGLE INFORMÀTICA S.L., C/Riu Terri, 12, entol. - 17003 Girona Tel. 972 210 200 Fax. 972 416 801 - angle@angle.cat